. Ma Ervin napja van.
Velünk élő rejtély
2014-09-08 16:37:30
Velünk élő rejtély

Velünk élő rejtély

 

 

A világ és a benne zajló események gyorsan pörögnek, talán sokszor túl gyorsan is. A híradások követik egymást, s csak kapkodjuk a fejünket. Nincs idő a mélázásra, a hosszas töprengésre. Egy-két nap után törlődnek agyunkból a még oly nagy világszenzációk is. Törlik őket az új és még újabb fejlemények.

 

Ezért nem árt, ha időnként visszatekintünk legalább a közelmúltra. Bizony, ma pontosan hat hónapja, hogy március 8-án eltűnt a légiirányítók radarjáról a Malaysia Airlines MH370-es jelű járata, amely útvonal terve szerint Kuala Lumpurból Peking felé tartott. A gépen összesen 239 fő, 227 utas és 12 fős személyzet tartózkodott.

 

Eltűnt! Nem lezuhant, nem robbantották fel és nem is rabolták el. Nehéz elképzelni, hogy a felsorolt okok egyikére sem vezethető vissza a dolog, ám ezekre nincs, azóta sincs egyértelműen utaló nyom.

 

Eltűnt, s alighanem a világ érthetetlenül áll a jelenség előtt. Nem túlzás azt állítani, hogy az évtized rejtélye történt hat hónapja, s a világ szakértőinek felkészültsége, s a rendelkezésükre álló fejlett technológiák és technikák sem voltak képesek – ez idáig – legalább gondolati szinten választ találni a miértekre és hogyanokra.

 

Az eset, kétségkívül egyedi. Máskor is zuhantak már repülőgépek vízbe, robbantottak fel járatokat víz felett – az okok felderítése és a maradványok fellelése nem okozott még gondot.

 

Az MH370-es járat és a 239 fő sorsa, egyelőre talány. Sem a szárazföldi, sem a sok tízezer-négyzetmérföldnyi mélytengeri kutatások, sem a repülőgép által hagyott egyéb kommunikációs, digitális jelek elemzése sem jártak eredménnyel.

 

Megfejtjük –e valaha a rejtély kulcsát, vagy felderítetlen marad? A válaszra vajon elég lesz újabb hat hónap?

 

Vagy esetleg „idegenek” lehetnek segítségünkre?

 

 

Utoljára frissítve: 2014-09-08 18:42:31

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális1 Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális1 Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális1 Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>