. Ma Ervin napja van.
Pillanat – kép
2014-09-28 15:14:35
Pillanat – kép

Pillanat – kép

 

Interjú a Models.com-nak

 

Jóllehet, már 2008 óta állandó szereplője és arca a minden és mindenki meghódítására szakosodott nemzetközi divat és szépségiparnak, mára érett és futott be végérvényesen.

 

A modell-világ Top 5-jéhez tartozik, ennek megfelelő foglalkoztatottsággal, kényeztetéssel, privilégiumokkal és persze jövedelemmel.

 

Liu egy dél-kínai munkáscsaládban született, 1988-ban, s édesanyja bíztatására fordult a modellkedés felé. Ennek első állomásaként nevezett be 2005-ben az „Új Selyem-út”-nak nevezett világméretű modell-versenybe, amit ugyan nem ő nyert meg, ám a divatipar mégis őt fedezte fel magának, mint a nyugati trendeknek leginkább megfelelő, a távol-keleti országban jól érvényesülő arcot. A kínai Vogue és Harper’s Bazaar kiadványaiban kapott lehetőségeket.

 

Az út innen egyenesen és felfelé vezetett. Nemzetközi karrierje 2008-ban kapott startot, amikor a tengeren-túlon, Párizsban lépett kifutókra a Párizsi Divathét kapcsán. Majd az első szereplést 74 másik követte 2009-ben, ezzel ő lett az egy szezonban legtöbbet fellépő ázsiai szuper-modell. Párizs, New York, Milánó és London. A divatipar mozgó cirkuszának meghatározó és kihagyhatatlan állomásai.

 

Fellépett az összes nagy divatház bemutatóin, meg volt Calvin Klein, a Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, Oscar de la Renta, Hugo Boss, Alexander Wang, a Rag & Bone,  a H&M, Marni, Lane Crawford, Chanel, Jean Paul Gaultier, és a Hermès.

 

Hasonlóan parádés Liu kisasszony szerepeltetése a  világ vezető és meghatározó divatlapjaiban. Címlapok és exkluzív interjúk a VOGUE szinte valamennyi nemzeti kiadványában, valamint a Numéro, a GQ, a V Magazine, a Harper's Bazaar, a Pop Magazine, az Allure, az i-D oldalain. Címlap a New York Times-ban és dedikált beszélgetés a lap divatmellékletében.

 

Mi tagadás, impresszív egy karrier. És még nincs vége. 2010-ben Liu lett az Estée Lauder egyik arca. 2013-ban pedig a H&M új ikonjának választották, főként a hétköznapiasságot, a természetességet és a kényelmet képviselő egyéni utcai-stílusú kisugárzásának köszönhetően.

 

2009-től 4 éven át szerepelt a Victoria’s Secret, a legnagyobb női fehérnemű bemutató kifutóin, amin maga is meglepődött, hiszen elmondása szerint az égiek nem áldották meg a többi modellre jellemző keblekkel.

 

 Az élő cáfolat...

 

2013-ban a tekintélyes Forbes Magazine az első 5 top-modell közé sorolta, jövedelme abban az évben 4,3 millió dollár volt.

 

Az idei év még magasabbra repítette: a Forbes szerint Liu Wen a top-3, az Új Szupermodell, a médiák által leginkább keresett és foglalkoztatott „kínai lány”.

 

„Szerencsés voltam.” – nyilatkozta egy helyütt Liu. „Akkor kezdtem a kifutókon dolgozni, amikor a legnagyobb nemzetközi brandek lázas érdeklődéssel fordultak a kínai piacok felé.”

 

Az egyik kifutón

 

Liu és más szépségek

 

Top formában

 

Hétköznap...

 

(Címkép: az ELLE magazin kínai kiadása, 2011. január)

(Fürdőruhás kép: Getty Images)

 

 - rigi -

 

Utoljára frissítve: 2014-09-28 16:34:13

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>