. Ma Zita napja van.
Bud Spencer után szabadon…
2014-10-30 15:36:43
Bud Spencer után szabadon…

Bud Spencer után szabadon…

 

Valamennyien ismerjük a Bud Spencer-filmek visszatérő jelenetét: amidőn az ügyeletes rosszfiúk elveszik a főszereplőtől az éppen elkészült, a kulináris élvezet égi ígéretét hordozó, serpenyőben gőzölgő hagymás-babot. Nem vitás, ez a fajta elvetemültség sűrű pofonokhoz szolgáltat casus belli-t. S azok rendre nem is maradnak el.

 

Kép: Az angyalok is esznek babot c. filmből

 

30 perces Hagymás-chilis bab. Recept-ajánló következik.

 

Hozzávalók:

 

1 fej vöröshagyma

1 póréhagyma

6-8 gerezd fokhagyma

1 doboz chilis bab konzerv (400gr)

1 doboz cannellini fehérbab (400 gr)

1 doboz passzírozott paradicsom (500 gr)

Füstölt bacon – kockázott (250 gr)

Olaj

Só, bors, chili-paprika, zöldfűszerek

 

Kevés olajat öntünk egy nagyobb méretű, ajánlottan kerámia bevonatú serpenyőbe. A bacon kockákat megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük. Ezután az apróra vágott vöröshagymát, a felkarikázott póréhagymát és a szintén apróra zúzott fokhagymát valamint chili paprikát – alacsony lángon – üvegesre dinszteljük. Ne siessük el, meghálálja magát.

 

Az így elkészített hagyma-ágyra öntjük rá a passzírozott paradicsomot, majd együtt forrásig hevítjük. A lángot ezután alacsonyra véve hozzáadjuk a bacon-t és a két féle babot, óvatos kevergetés mellett (hogy ne pépesítsük a babot) kb. 10-15 percig főzzük. Eközben tetszés szerint fűszerezhetünk (só, bors, babérlevél, ki hogyan szereti).

 

Tálaláskor bazsalikom-leveleket szórunk az ételre. Igazi ínyencek reszelhetnek még rá parmezán sajtot is, bár e nélkül is teljes a hagymás-chilis bab íz világa. Nagyobb konyhai rutinnal 30 perc alatt elkészíthető és kijön egy ezresből.

 

Ma ilyen lett. És mindmegette...

 

Vigyázat!

 

Az így elkészített étel mennyei, alkalmas lehet házi békénk és a szakács nyugalmának, valamint ízlelő bimbóink és bélflóránk rendjének megzavarására. Ezért, a gőzölgő serpenyő körül senki ne tegyen hirtelen, könnyen félre érthető mozdulatokat.

 

Jobb a békesség!

 

 

 

 

(Szöveg és ételfotók: - rigi -)

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-10-30 15:41:57

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>