. Ma Ervin napja van.
Bryan Adams – Egy művész több oldala
2014-11-17 15:44:43
Bryan Adams – Egy művész több oldala

Bryan Adams – Egy művész több oldala

 

Életérzések. Gondolatok, helyzetek, állapotok. Ezek tolmácsolása a művészetek természetes motívuma, végső soron raison d`etre-je . Irodalom, festészet, mozi, színház, zene. Vagy éppen a fotográfia. Mindegyik a maga módján, a maga elvont vagy éppen tényszerű eszközeivel.

 

Hitvallás. A világról, a benne élőkről, a művészről magáról, általánosságban vagy tárgyszerűen. Vélemény, kiállás – a művész elméjén és lelkén keresztül, jelenségek, ügyek mentén.

 

Bryan Adams, a világhírű előadó – talán ezt nem sokan tudják róla – régóta hódol a fotóművészetnek, amit sikeresen gyakorol is. Most egy önálló fotó-tárlattal mutatkozik be a nagy presztízsű londoni Somerset House-ban.

 

Kemény, mégpedig egy igazán kemény rockerhez méltó témával. Tisztelgéssel azon fiatal brit katonák előtt, akik az iraki és afganisztáni háborúkban szenvedtek maradandó sérüléseket, s élnek testi-lelki fogyatékossággal.

 

Az időszaki kiállításon (2014. november 12 – 2015. január 25) Adamsnek valamivel több, mint 30 képét mutatják be. A megrendezés jól időzített: egybeesik a brit katonák Afganisztánból való kivonulásával, valamint az I. Világháború centenáriumi megemlékezéseivel. A kiállítás címe: „Sérülten - A háború hagyatéka”. Vádlón kifejező.

 

Bryan Adams fotói intimek és felkavaróak, tiszteletet ébresztőek és gondolatokat provokálók. Őszinte kitárulkozások kamerák előtt, bemutatva a végigharcolt csaták utáni „egyéni csatákat”, a háborúk „másodlagos” árát. Eltorzult, csonkolt emberi testek megrázó látványa, fizikai és lelki rehabilitáció után.

 

A szerző így vall a kiállításról: „ A konfliktusok humán ára, mint másokat, engem is mélyen megérint. Nagyapáim és az apám is szolgáltak a Brit Hadseregben, ezért az elesettekkel és a sérültekkel való együttérzés természetes módon épült be személyiségembe. Olyas valami, amit korábban zenémmel is kifejezni igyekeztem.”

 

A bemutató képeit a szervezők a kiállítás címével megegyező albumban is megjelentették.

 

Főképünk: a kiállítás megnyitóján Bryan Adams és Harry Herceg

 

Az anyagból ezúttal a kevésbé felkavaró képeket mutatjuk meg.

 

Modell és a fotó; Bryan és Harry társaságában.

 

 

                                            Ő egy frontfotós. Aki nem adta fel.

 

 

- rigi -

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális1 Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális1 Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális1 Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>