II. KERÜLETI HÍRHATÁR - Rendőrség és Polgárőrség a II. kerületben

II. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.08.15.
 Hétfő
Ma Mária napja van.
Holnap Ábrahám napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,33 Ft
   CHF árfolyam
   411,62 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 01. 20. 11:08     


Rendőrség és Polgárőrség a II. kerületben
Sikeres közös akció, eredményes együttműködés


Zala megyében találták meg a Kuruclesi útról ellopott autót a II. kerületi nyomozók a budaligeti polgárőrökkel közös akcióban. A rendőrkapitányság folytatja az autólopások visszaszorítását célzó programot.

 

 

 

 

 

 

 

 

A BRFK új szervezeti és működési szabályzata szerint 2012 októberétől ismét a II. kerületi nyomozók vizsgálják a városrészben ellopott autók ügyeit. A helyi rendőrök már az első hetekben nagy erőket mozgósítottak annak érdekében, hogy visszaszorítsák a II. kerületben igen gyakori gépjárműlopásokat. A jól szervezett munkának köszönhetően decemberben a II. Kerület Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesülettel közösen sikerült lefülelni egy évek óta autólopásra szakosodott bandát.

A budaligeti egyesület vezetőjéhez december 17-én hajnalban érkezett egy bejelentés, amely szerint elloptak egy autót Kuruclesen. A kiérkező polgárőr – az autó tulajdonosával és a rendőrséggel folyamatos kapcsolatot tartva – a lopott jármű nyomába eredt, és meg sem állt egy kis faluig, amely Zalaegerszegtől néhány kilométerre fekszik.     

 

– A nyomozóink megkezdték az ügy felderítését: felvették a kapcsolatot a megyeszékhelyen dolgozó kollégákkal, majd együttes erővel kezdték meg a faluban elrejtett személyautó felkutatását – tájékoztatott Seres Ernő, a II. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője. – A település kis mérete ellenére nem volt egyszerű megtalálni az autót. Kiderült, hogy a faluban évek óta dolgozott egy helyi csapat, amely autólopással, bontással, valamint gépkocsi- és alkatrész-értékesítéssel foglalkozott, de eddig nem sikerült tetten érni őket.

 

A rendőrkapitány kiemelte, hogy a polgárőrség és a rendőrség együttműködése példaértékű volt, az akció óramű pontossággal zajlott.

  

–  Seres Ernő hangsúlyozta: ismét bebizonyosodott, hogy a rendőrség a polgárőrség nélkül egy félkarú óriás. A polgárőrség évtizedek óta rendszeres és magas színvonalon nyújt segítséget a kerületben, az egyesületek képviselői pedig továbbra is számíthatnak a rendőrség támogatására. A helyi polgárőrök szakmai felkészültségének eredménye, hogy a rendőrség visszaszolgáltathatta a II. kerületi tulajdonosnak az autót, mielőtt szétbontották volna.

 

A rendőrkapitány felhívta a figyelmet: ősz óta nagyobb erőkkel próbálnak gátat szabni a tolvajoknak. Ennek a törekvésnek az eredménye a mostani és a közelmúltban történt több elfogás. A zalai akcióban számos személyt letartóztattak, és ezzel remények szerint sikerült felszámolni a helyi bűnszervezetet.  
      

A Zala megyei példa is azt mutatja, hogy csak a lakosság, a polgárőrség és a rendőrség együttműködésével lehet valós eredményeket elérni – emelte ki Markos György, a II. Kerület Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület elnöke. – Minden elismerésem a munkatársaimé, akik saját költségükön, szabadidejükben dolgoznak a polgárőrségnél, segítve a rendőrségnek.

 

 

A képen: Seres Ernő és Markos György

 


További hírek

  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport