II. KERÜLETI HÍRHATÁR - Rendőrség és Polgárőrség a II. kerületben

II. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2021.09.19.
 Vasárnap
Ma Vilhelmina napja van.
Holnap Friderika napja lesz.
   EUR árfolyam
   351,42 Ft
   CHF árfolyam
   321,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 01. 20. 11:08     


Rendőrség és Polgárőrség a II. kerületben
Sikeres közös akció, eredményes együttműködés


Zala megyében találták meg a Kuruclesi útról ellopott autót a II. kerületi nyomozók a budaligeti polgárőrökkel közös akcióban. A rendőrkapitányság folytatja az autólopások visszaszorítását célzó programot.

 

 

 

 

 

 

 

 

A BRFK új szervezeti és működési szabályzata szerint 2012 októberétől ismét a II. kerületi nyomozók vizsgálják a városrészben ellopott autók ügyeit. A helyi rendőrök már az első hetekben nagy erőket mozgósítottak annak érdekében, hogy visszaszorítsák a II. kerületben igen gyakori gépjárműlopásokat. A jól szervezett munkának köszönhetően decemberben a II. Kerület Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesülettel közösen sikerült lefülelni egy évek óta autólopásra szakosodott bandát.

A budaligeti egyesület vezetőjéhez december 17-én hajnalban érkezett egy bejelentés, amely szerint elloptak egy autót Kuruclesen. A kiérkező polgárőr – az autó tulajdonosával és a rendőrséggel folyamatos kapcsolatot tartva – a lopott jármű nyomába eredt, és meg sem állt egy kis faluig, amely Zalaegerszegtől néhány kilométerre fekszik.     

 

– A nyomozóink megkezdték az ügy felderítését: felvették a kapcsolatot a megyeszékhelyen dolgozó kollégákkal, majd együttes erővel kezdték meg a faluban elrejtett személyautó felkutatását – tájékoztatott Seres Ernő, a II. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője. – A település kis mérete ellenére nem volt egyszerű megtalálni az autót. Kiderült, hogy a faluban évek óta dolgozott egy helyi csapat, amely autólopással, bontással, valamint gépkocsi- és alkatrész-értékesítéssel foglalkozott, de eddig nem sikerült tetten érni őket.

 

A rendőrkapitány kiemelte, hogy a polgárőrség és a rendőrség együttműködése példaértékű volt, az akció óramű pontossággal zajlott.

  

–  Seres Ernő hangsúlyozta: ismét bebizonyosodott, hogy a rendőrség a polgárőrség nélkül egy félkarú óriás. A polgárőrség évtizedek óta rendszeres és magas színvonalon nyújt segítséget a kerületben, az egyesületek képviselői pedig továbbra is számíthatnak a rendőrség támogatására. A helyi polgárőrök szakmai felkészültségének eredménye, hogy a rendőrség visszaszolgáltathatta a II. kerületi tulajdonosnak az autót, mielőtt szétbontották volna.

 

A rendőrkapitány felhívta a figyelmet: ősz óta nagyobb erőkkel próbálnak gátat szabni a tolvajoknak. Ennek a törekvésnek az eredménye a mostani és a közelmúltban történt több elfogás. A zalai akcióban számos személyt letartóztattak, és ezzel remények szerint sikerült felszámolni a helyi bűnszervezetet.  
      

A Zala megyei példa is azt mutatja, hogy csak a lakosság, a polgárőrség és a rendőrség együttműködésével lehet valós eredményeket elérni – emelte ki Markos György, a II. Kerület Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület elnöke. – Minden elismerésem a munkatársaimé, akik saját költségükön, szabadidejükben dolgoznak a polgárőrségnél, segítve a rendőrségnek.

 

 

A képen: Seres Ernő és Markos György

 


További hírek

  15 éve került nyilvánosságra az őszödi beszéd
2021. 09. 17. 21:15 hirhatar.hu
  Póka Egon emlékére
2021. 09. 17. 21:15 hirhatar.hu
  Jelentősen nőtt a járvány alatt az öngyilkos magyar férfiak száma
2021. 09. 17. 21:15 hirhatar.hu
  10 milliót kapott életműkoncertre, aláírta Zalatnay a „Stop Gyurcsány, Stop Karácsony” brossurát
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Tóth Gabi kiborult: Arra kér mindenkit, ne bántsák azért, mert keresztény
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Kiirtotta a családját és önmagát is fejbelőtte egy férfi Dunakeszin
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Kétezer forintos órájában jött Ferenc pápa Budapestre
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  „Csak abban bízhatok, hogy még a Földön megbűnhődnek mindazért, amit az országgal tettek”
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  Ferenc pápa hamis Istenről beszélt, akitől elvárjuk, hogy erővel uralkodjon
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  Puzsér: „Tóth Gabi nagyjából úgy megtért keresztény, ahogy Baukó Éva zaklatott úrinő”
2021. 09. 09. 20:21 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport