. Ma Emma napja van.
Sex and the City
2015-03-20 20:58:59
Sex and the City

Sex and the City

 

A jó TV-sorozatokat újból és újból megnézi az ember: kiváltképp így tesz a meghatározó élményt nyújtókkal. Így vagyok most magam is a Szex és New York-al; nem tudom pontosan, hányadik alkalommal követem az egyik csatornán.

 

„Carrie Bradshaw tudja, hogy milyen a jó szex, vagy nem fél megkérdezni…. tudjuk valamennyien betéve is a világhírt nem méltatlanul magáénak mondható, bizonyos szempontokból úttörő és egyszersmind formabontó sorozat főcímének vezérmondatát.

 

A négy, jól szituált yuppie és szingli barátnő közös barangolásai a New York-i élet és a párválasztás útvesztőiben, frappáns és meglehetősen szabad szájú, „csajos” dumáik, és az életről és persze a férfiakról alkotott, érett, ám helyenként így is zavaros véleményük sokadszorra is magukkal ragadnak.

 

És mégis. Így sokadszorra nézve a sorozatot, egyre inkább szembeötlik, hogy a címe nem véletlen „Szex és New York”. Bizony, a lepedő-akrobatika itt fő sodorvonal, tömör kvintesszencia; a világ észlelésének, láttatásának és értelmének sajátos értelmezése. Még akkor is, ha ezt a sztori, a forgatókönyv és maguknak a szereplőknek a bája jól el is tudják fedni.

 

Ettől a tény még tény marad. Ez a négy, szexuálisan tökéletesen emancipált hölgy (a Nagyi ezt másként mondaná, de ez most mellékszál) mintha túlon-túl gyakran gyűrné a lepedőt és partnereik száma sem éppen elenyésző. Hiába, no, a párválasztás és az útkeresés nem könnyű: rögös és sok ágyon keresztül vezet.

 

Utánanéztem. A sorozat 94 epizódjában a barátosnék nem kevesebb, mint 94 + 1 partnerrel szexelnek. Erre, persze, mondhatná valaki, hát ennek már ez is sok? És akár igaza is lehetne, de a 94 az a partnerek száma és ebben a tartós kapcsolatok is benne vannak (Big, Steve stb.), s velük, ugyebár, nem csak egyszer….

 

A hölgyek közül ezen a téren a legaktívabb és mondjuk így, a legfelszabadultabb a PR nagyágyú Samantha, aki összesen 41 férfival és 1 nővel bújt ágyba hosszabb-rövidebb időre. (A „rövidebbeket” nehezen viselte). A többiek teljesítménye – ehhez képest – igazán szerény. Carrie és Charlotte 18-18, míg Miranda 17 heteró-alkalommal valósította meg szexuálisan önmagát.

 

És ha már partnerek. A hölgyekről igazán nem mondható el, hogy a pasikat nem kozmoplita módjára, vagy előítélettel válogatták volna. Csak felsorolásképpen: volt köztük pincér, portás, edző, jogász, jóga-intsruktor, csapos, író, baseball játékos, szemész-orvos, művész, építész, állástalan színész és bútor-tervező. No, meg milliomos is akadt.

 

A számok, így nyersen, kiábrándítóan tudnak hatni. Rám is. De, hát én kezdtem, megérdemlem. És mindezek ellenére és dacára tovább és újból élvezni fogom a lányokat és a story-kat. S tisztelem őket bátorságukért (nem félnek megkérdezni) és tapasztalás-vágyukért.

 

Ha mégoly vízszintesen is látják a világot!

 

- rigi -

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-03-20 21:12:35

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>