. Ma Emma napja van.
Művészi tálalás-galériák weekendre-Gallery Weekend Budapest
2014-09-12 21:07:19
Művészi tálalás-galériák weekendre-Gallery Weekend Budapest

Művészi tálalás-galériák weekendre-Gallery Weekend Budapest

 

 

A Kortárs Galériák Egyesülete és a Kreatív Platform Kortárs Művészeti Alapítvány által hagyományteremtő szándékkal elindított rendezvény célja, hogy a magas színvonalon működő fővárosi magángalériák végre megkaphassák a nekik kijáró figyelmet a hazai közönség részéről is – mondta el a GWB csütörtöki sajtótájékoztatóján Rieder Gábor, a fesztivál művészeti igazgatója, - hozzátéve: a GWB során így lehetőség nyílik elbeszélgetni a galériásokkal, esetenként a művészekkel, és különböző helyszínekről kétóránként városi séták jegyében galériatúrák is indulnak tárlatvezetéssel, katalógus bemutatókkal szinesítve. Budapesten a régió más fővárosaival összevetve sok a színvonalas bemutató terem,  a GWB célja az, hogy ezt  a színteret láthatóvá tegye.

 

A fesztiválon résztvevő tizenhat magángaléria – acb Galéria, Deák Erika Galéria, Faur Zsófi Galéria, Kisterem, INDA Galéria, Knoll Galéria, Körmendi Galéria, MissionArt Galéria, Molnár Ani Galéria, NextArt Galéria, TRAPÉZ, Várfok Galéria, VILTIN Galéria és Vintage Galéria -, valamint két nonprofit művészeti helyszín: Higgs Mező és Trafó Galéria  - szombat-vasárnap (szept. 14-én és 15-én) hosszított nyitva tartással, 10 és 20 óra között számos programmal várja a közönséget.

 

Néhány kiállítás a teljesség igénye nélkül: az acb Attachment Steplik címmel Szombathy Bálint fiatalkori pecsétművészetébe nyújt betekintést, az acb Galériában pedig Igor és Ivan Buharov  A bátorság fertőző című, legújabb multimédiás installációja látható.

 

A Deák Erika Galéria a fiatal festőnemzedéket képviselő Moizer Zsuzsa munkáiból mutat be válogatást. A Faur Zsófi Galériában  Péter Ildikó  ifjú fotográfus Határok című sorozatával találkozhat a közönség. Az Inda Galéria Az egész mozgása című nemzetközi kortárs válogatását,- míg az Inda Project Room Kicsiny Balázs Killing Time IV. című multimédiás installációját állítja ki.

 

A Körmendi Galéria az idén 90 éves szobrászművész, Gádor Magda előtt életmű-kiállítással tiszteleg, a MissionArt Galéria pedig külső helyszínen állít emléket Spacemetal 3.0 címmel a fiatalon elhunyt Horváth Gábornak.

 

A Várfok Galéria aatoth franyó Táj fuldokló férfivel vagy majdnem című, nagyszabású tárlatával várja a látogatókat, a Várfok Project Room pedig Czigány Ákos fotográfus életművéből válogat.

 

A Viltin Galéria új otthont avat Kovács Attila Tér-geometriák életmű-kiállításával, a Vintage Galéria a húsz évvel ezelőtt elhunyt fotográfus, Gémes Péter életművébe nyújt betekintést.

 

A fesztivál különleges alkalom,  belépő egy artisztikus világába, hiszen a kortárs képzőművészet izgalmas darabjait  így együtt, kötetlen galériatúra formájában ritkán csodálhatjuk meg.

 

A GWB teljes programja a www.galleryweekendbudapest.com honlapon található meg.

 

(Forrás: MTI)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-09-12 21:16:20

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>