. Ma Bernát, Felícia napja van.
Modern és csinos gasztro-kalauzok
2012-09-25 23:11:56
Modern és csinos gasztro-kalauzok

Modern és csinos gasztro-kalauzok

Két hölgy – egy cél: bevezetés a kulináris kultúrába. Mozgalom indítva.


A Facebookon jelentetek meg. Kik vagytok és mi a programotok?

(interjú)


A vallomások:


1. Merényi Krisztina

 

 

Közel húsz éve dolgozom az idegenforgalomban japán tolmácsként, idegenvezetőként.

 

2007 óta szervezek japán vacsoraesteket, ahol tradicionális ételeket kóstolunk végig úgy, hogy közben mesélek az ételek elkészítéséről, a japán étkezési szokásokról, illetve a kultúráról is.

 

Ezeken a vacsorákon mindig van kulturális program is, pl. tradicionális japán zenei műsor vagy sushi készítési bemutató. Az ilyen esték népszerűségét az alapozza meg, hogy autentikus környezetben, szépen megterített asztalnál, jellegzetes japán ételek elfogyasztása közben a résztvevő vendégek többet kapnak egy átlagos vacsoránál.

 

A Gourmet Guides néven, barátnőmmel ehhez hasonló vacsoraesteket szeretnénk szervezni a jövőben. Megismerni és megismertetni a tőlünk szokatlan, különleges ízeket, felhívni a figyelmet az igényes étkezésre, az eltérő szokásrendszerre, arra, hogy szeressük a jót, a szépet, a finomat – ez a jövőre vonatkozó törekvésünk.

 

Vacsoraestjeinkkel szeretnénk a világ legkülönbözőbb tájainak gasztronómiáját bemutatni, mert hisszük, hogy az ételeken keresztül magát a kultúrát is megismerhetjük…

 

 

 

 

2. Varga Viktória

 

 

Tizenhárom évig foglalkoztam újságírással, számtalan témát dolgoztam fel, és az gyorsan kiderült, hogy az életmóddal és különösen a gasztronómiával kapcsolatosak állnak igazán közel a szívemhez.

 

A Napi Gazdaságnál megadatott az számomra, hogy az „Étteremajánló” rovatot írhattam. Nem hálátlan feladat. Finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattam.

 

Barátnőmmel, Merényi Krisztával – aki sokáig szerkesztőtársam is volt – megalapítottuk a Gourmet Guides-ot, ahol célunk nem más, mint a módját megadva megkóstolni különböző nemzetek isteni étkeit, és íz-kalandozásokra csábítani mindenkit, aki nyitott egy-egy gasztrotúrára, no meg a jó társaságra, izgalmas vacsoraestekre.

 

Honlapunkra (GourmetGuides) is „saját gyermekünkként” tekintünk, és reméljük, hogy jó szülők leszünk. Folyamatosan tápláljuk majd ötleteinkkel az érdeklődőket.

 

/lejegyezte: rigi/

 

Utoljára frissítve: 2012-09-30 21:49:36

További híreink
Kalandozás a Börzsöny nyugati felén
Amióta létezik a Pest megyei bérlet, ami csak 500 forinttal drágább a budapestinél és amivel a Börzsöny legnagyobb része is bejárható egyre többet járunk oda.
2024-05-12 10:09:01, Hírek, Kultúra Bővebben
Kulka János lett a Nemzet Színésze
Kulka János, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Nemzet Színésze címet kapta.
2024-05-04 09:41:24, Hírek, Kultúra Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amióta létezik a Pest megyei bérlet, ami csak 500 forinttal drágább a budapestinél és amivel a Börzsöny legnag...
Bővebben >>