. Ma Ervin napja van.
Lökd ide a sört! - a nagy brüggei sörvezeték…
2014-09-26 21:04:04
Lökd ide a sört! - a nagy brüggei sörvezeték…

Lökd ide a sört! - a nagy brüggei sörvezeték…

 

Brüggében rövidesen megépül a nagy sörvezeték, a városvédő  sör-pipeline. A kedvelt ital a vezetéken át majd patakokban folyik.

 

Őrködve a csodás belga középkori városka szépségén és nyugalmán a teherautó forgalmat kitiltják a szűk utcák köveiről. Indokolt, hiszen évi 500 kamion szállítja a sört, a járművek zajosak, szennyezik a környezetet és kárt tehetnek a középkori épületekben is.

 

A „De Halve Maan” Söröző főnöksége  tervbe vette  a  3km hosszú sörvezeték föld alatti kiépítését a sörfőzdéjétől a „töltőállomásig”. A mennyiség lázba hozza a sörivók széles táborát, a csőrendszer áteresztő képessége szinte korlátlan, gyorsan és hatalmas mennyiséget képes elvezetni,  így évi  4millió liter (!)  aranybarna ital csúszik le a sör-pipeline-on…és a torkokon!

 

A város elöljárói áldásukat adták a különleges tervre, annál is inkább, mert Brügge, (Bruges, ki hogyan kedveli), páratlanul gyönyörű hely, méltán az UNESCO Világörökség része rengeteg műkinccsel és látnivalóval, óriási látogatottsággal, szinte bevonzza az „ínyenc” turistákat.

 

A speciális építkezés a jövő évben zajlik, az előre látható igen magas költségét egyedül a „De Halve Maan” Sörfőzde és Söröző fedezi. A nagy tradícióval rendelkező, hangulatos sörbarlang termeit évente több mint százezer vendég látogatja. A pincérek nyomban  a „Brugse Zot beer”-t  kínálják,  ez a remek sör a legkelendőbb, feltétlenül meg kell kóstolni!

 

 

A jókedv és a szórakozás biztosítéka, hogy Brüggében rövidesen a csapból is ital folyik, hiszen itt a sört már „csőre töltik”!

 

 

sPé

 

Utoljára frissítve: 2014-09-28 05:33:33

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>