. Ma Emma napja van.
Kukkants be a pajtába!
2014-12-13 09:49:22
Kukkants be a pajtába!

Kukkants be a pajtába!

 

 

 

 

 

 

Vagy hat évtizede több tucat elfelejtett, rozsdától szétmálló, vénséges automobil-temetőt rejt egy dél-franciaországi birtok eldugott pajtája. A mit sem sejtő örökösök úgy vélték, a roncsok árából éppen hogy fussa egy takaros kisautóra. A szakértők elhűlve becsülték fel az oldtimerek „szent Grál”-ját, közöttük olyan műremeket, mint egy Ferrari 250 GT SWB California Spidert 1961-ből, amivel még Alain Delon fuvarozta Jane Fondat. A fantasztikus darab restaurálva kerek 10millió euro értékű (!)

 


 

 

 

 

 

 

 

A 60 darabos elképesztő gyűjtemény Roger Baillon vagyonos nagyvállalkozónak köszönhető. Járműkonstruktőri és szállítmányozási cége egyeduralkodó volt a háború idején. A birtokán csak régi, nagytestű teherautók álltak, senki sem sejtette, hogy magánautó ínyencségeket gyűjt és tárol a harcok alatt. Álma egy páratlan Autómúzeum megnyitása, ezért folyamatosan vásárolta a korszak autócsodáit, korai halála azonban megakadályozta tervét.

 

 

 

 




A legendás Ferrari  társasága – többek közt -  egy  1956-os Maserati A6G 200 Berlinetta,  amely egy  a világon fellelhető három különlegességből, így kikiáltási ára 1.2 millió euro.

A rozsdamarta márkák sora igencsak rangos: Avions Voisin, Delage, Delahaye, Hispano Suiza, Lagonda, Packard vagy Singer ritkaságok álldogálnak a majdnem beomló pajtatető alatt, nagy összevisszaságban. Ebben az állapotukban is nagyon értékesek, a háború előtt konstruált veteránokból 2-300 darabos szériákat gyártottak, alkatrészeik, karosszéria elemeik nagyon keresettek és méregdrágák.

 

Egyedi sport coupék, cabriók díszítik a felhozatalt , a Typ26 Grand Sport  az 50-es években épült és alapjául szolgált a 24órás Le Mans versenyen száguldó erőgépeknek. A Talbot márka gyakran felbukkan, ebből a típusból több is képviselt, a Talbot Lago T26 Grand Sport Coupé, ( Cabriolet Saoutchik) , amely koronás jármű, nem is akárkié, mivel az egyiptomi Faruk király gördült vele. Az oldtimerek vételárát nem könnyű felbecsülni, az tény, hogy hasonló, a Le Mans futamán versenyző autók értéke 1millió euro felett jár.

 

A bőség szabadsága és a változatosság teszi a jövő év februárjára kitűzött aukciót izgalmassá - a maximális vételár nem tervezhető, de bizonyos, hogy a bevétel a meseautókhoz méltó, több milliárdos mesebeli összeg…

 

 

Az autós történeteket az élet írja - és ez a már a legendás  brit titkosügynök, Bond forgatókönyvébe való. Az unos-untalan idézett bemutatkozás: a nevem Bond...James Bond... manapság így egészül ki: de hova tűnt a kocsim?

 

 

 

 

 

 

 

Professzionális rablással vitték el a Rover németországi bázisáról (Neuss) a filmben szereplő öt darab speciális Range Rover Sport csodajárgányt. Lehet, hogy a film címe-Spectre/Kisértet is nyújtott némi inspirációt tervükhöz, a betörésnek végül kilenc szuperluxus négykerekű esett áldozatul. A flotta  vagy 800ezer eurot (kerek 1millió dollárt) érhet, eladásuk egyáltalán nem lesz egyszerű. A forgatási "kellékek" technikailag speciálisan felkészítettek, a szélvédők másképpen törnek, karosszériájuk a jeleneteknek megfelelően megerősített és elektronikájuk, GPS-rendszerük is egyedi. Természetesen a forgatás nem áll le, a kocsikat pótolják és Daniel Craig sem aggódik, hiszen főszereplő álomautója – nem először – egy varázslatos Aston Martin DB10 sportmodell. 

 

 

 

 

 

 

 

Az autók körüli sétánk mottója: mindenki másképp csinálja! - van aki gyűjti, van aki megveszi…és van aki elveszi…  A pálya igencsak kanyargós.

 

Spé

Utoljára frissítve: 2014-12-13 12:14:47

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>