. Ma Auguszta napja van.
Játszani is engedd…
2013-05-15 14:45:18
Játszani is engedd…

Játszani is engedd…


A II. kerületi önkormányzat játszótér-felújítási programja keretében Láng Zsolt polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében felavatták a Marczibányi Téri Művelődési Központ új játszószereit.

 

 

 

 

 

 

Új játékok várják a gyerekeket a Marczibányi Téri Művelődési Központ játszóterén május közepétől. Az önkormányzat felújítási programjának első elemeként megvalósuló beruházás keretében új csúszdákkal és két teljesen új játékelemmel bővítették a játszóteret, valamint a kicsik épségének megóvása érdekében a szabályoknak megfelelő ütéscsillapító gumiréteget helyeztek el az eszközök körül.

 

A játszótér útjait friss fenyőhánccsal borították, a régi játékelemeket újrafestették. A 3,5 millió forintos felújítás keretében megújult az évek óta üzemképtelen díszkút, így a legkisebbek nagy örömére hosszú idő után ismét működnek a vizet fröcskölő krokodilok és teknősök.

 

Láng Zsolt a játszótér-felújítási programmal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a Marczibányi és a Klebelsberg Kuno művelődési központ területén működő játszóterek mellett az önkormányzat 16 közterületi játszóteret üzemeltet.

 

Ezek fenntartására éves szinten nettó 20-25 millió forint fordít a II. kerület. Az összeg magában foglalja a vandál pusztítások okozta károk felszámolására fordított költségeket is.

 

Az önkormányzat játszótér-felújítási programjának 40 millió forintos keretéből idén tovább fejlesztik a meglévő infrastruktúrát.

Új játszóvárakat telepítenek a Mechwart ligetbe, a Nagy Imre térre, a Torockó térre, a Fenyves parkba, valamint az adyligeti játszótérre, a Vérhalom téren pedig öntött gumi burkolatú futókört kap.

 

/ Forrás és kép: 2.ker.önkorm. sajtószolgálat /

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>