. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Egy festmény dallama
2015-01-24 16:25:16
Egy festmény dallama

Egy festmény dallama

 

Igen. Az idill megteremti maga körül azt az aurát, amit különböző művészek, más-más korszakokban, más-más eszközökkel, de hasonlóan élnek át vagy fogalmaznak meg.

 

Lapunk szerkesztője, SPé barátom ma kirakott egy képet FB oldalára (lead képünk) és ezzel egyszeriben irányt szabott mai napi gondolataimnak. Teszem is rögtön hozzá, pozitív irányt, egy hangulatot, inspirációt közölt így a digitális éterben.

 

A képet egy bizonyos Edward Hopper amerikai festőművész készítette még 1947-ben, a címe pedig „Nyári este” (Summer Evening). Egy leginkább realistaként számon tartott festő örökített meg egy idillt, egy, az amerikai életformára oly jellemző, rezonáló életérzést.

 

A verandán. „A mamád verandáján,’69 nyarán…” fogalmazza meg a kép sugallta életérzést Bryan Adams, egy későbbi kor nem kevésbé tehetséges művésze kemény rock-os formában.

„Standing on your Mama’s porch” mondja és tompítja egy pillanatra líraivá az egyébként vadabb hangzást.

 

Életérzés amerikai módra, ami odaát generációkon átívelve jelentette mindenkinek ugyanazt. Képpel, szavakkal vagy éppenséggel zenével kifejezve. Nézni, olvasni vagy hallgatni kell csupán. És átjön.

 

 

 

- rigi -

 

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>