. Ma Márk napja van.
Edzősors – minden siker dacára
2013-05-15 20:53:07
Edzősors – minden siker dacára

Edzősors – minden siker dacára


A menesztésre azt követően került sor, hogy az angol FA-Kupa-ban múlt szombati döntőjében a csapat váratlanul sokkoló vereséget szenvedett a Wigan-től, továbbá, hogy nem sikerült megvédeniük a hosszú idő után tavaly elnyert bajnoki címüket.

 

 

 

 

 

 

Különösen, hogy azt városi riválisuk, a Manchester United hódította el a most távozó Sir Alex Ferguson vezetésével.

 

A Man. City ambiciózus Abu-Dhabi tulajdonosai, akik dollár százmilliókat fektettek a klubba és játékosokba, tehát, megvonták bizalmukat Mancinitől arra hivatkozva, hogy nem sikerült elérni az idei évre nyíltan deklarált elvárásaikat.

 

Már azzal is be kellett érniük, hogy legalább a jövő évi BL-sorozatban indulhatnak.

 

Nem könnyű kenyér a világ futball élvonalában edzősködni. Még egy olyan sztáredzőnek sem, mint Roberto Mancini, aki bizonyosan az európai top-10-hez sorolható, és akinek 3 és fél éves irányítása alatt a City sikert-sikerre halmozott.

 

Nem kevesebb, mint 44 évnyi szünet után a csapat 2012-ben megnyerte az angol bajnokságot, 2011-ben – véget vetve a 35 évnyi „trófea-szárazságnak” – elhódították az FA-Kupát.

 

A mérleg másik serpenyőjébe tették ugyanakkor, hogy a City kiesett az idei BL-kiírás csoportküzdelmeiből, ráadásul úgy, hogy az angol klubfoci történetében először egyetlen csoport-meccsén sem tudott győzni.

 

Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, a klub tulajdonosa sok pénzt fektetett be a City-be. 2008-ban 300 millió dollárért vette meg és azóta további 600 milliót költött hobbijára, legfőképpen olyan játékosok megvásárlására, mint Sergio Aguero, Carlos Tevez, vagy éppen Yaya Touré.

 

A klub szóvivője a menesztés tényére reagálva hozzátette, hogy Mancini kivételes képességű edző, aki sokat tett a Manchester City-ért; ezért tolmácsolta a klub elnökének, igazgatóságának nagyrabecsülését. Kiemelve, hogy Mancini tevékenységével egyöntetűen kivívta úgy a szurkolók, mint a csapat játékosainak elismerését.

 

Szegény, kint van vele a vízből. Tavaly még 5 éves szerződést kötöttek vele a bajnoki eufóriában, most, hogy nem jöttek az eredmények, lapát.

 

/ rigi /

 

 

Utoljára frissítve: 2013-05-15 20:54:21

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>