. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Christie krimi-kincs, ami van!
2014-10-08 14:15:59
Christie krimi-kincs, ami van!

Christie krimi-kincs, ami van!

 

A krimikirálynő egyik rajongója árverezésre bocsátja az írónő elveszettnek hitt családi ékszereit, melyet az egykori angliai birtokáról származó utazóládája rejt.

 

Az utazóláda valamikor Agatha Christie édesanyjáé volt, a jelenlegi tulajdonosa Jennifer Grant 2006-ban vásárolta meg kerek száz fontért a család devoni birtokán rendezett vásáron.

 

A szerencse igencsak meglegyintette az újdonsült tulajdonost, aki a vétel után fedezte fel meglepve, hogy a hagyományos úti darab alján egy lezárt páncélkazetta van.

                     

 

 

"A páncélszekrény miatt a láda nagyon súlyos volt, ezért éveken át a lépcső aljában hevert" idézte az asszonyt a BBC News.

"Nem is akartam igazán kinyitni, mert tudtam, hogy akkor véget ér a rejtély.  Amikor a barátaim látogatóba jöttek, egyik oldalról a másikra billentettük a ládát és figyeltünk, hogy hallani-e valami zörgést odabentről.  Ha az ember elég csendben volt, akkor halhatta, ahogy valami ide-oda csúszkál benne" - emlékezett vissza Grant.

 

Négy évet várt türelemmel az asszony, míg felnyittatta a fémdobozt. Kincsekre bukkant, benne egy aranyérmékkel teli erszényt, egy gyémánt melltűt és egy háromköves gyémánt gyűrűt  talált.


                          

                     

 

"Olvastam Agatha Christie önéletrajzát, ezért pontosan tudtam, hogy mit látok magam előtt. Pontosan illett rájuk a leírás, szinte alig kaptam levegőt az izgalomtól" – nyilatkozta Jennifer Grant.  A gyémántokat Agatha Christie és testvére, Madge kapta a história elején.

Az ékszerek eladását a rangos Bearnes Hampton & Littlewood aukciósházra bízták. A melltű és a gyűrű értéke akár 13 ezer fontot (5,1 millió forintotot) érhet, maga a kuriózum szinte felbecsülhetetlen.

 

Íme egy krimi Agathatól, amely szerencsés véget ért…

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-10-08 15:01:12

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>