. Ma Gedeon napja van.
A divat sosem megy ki a divatból
2014-09-15 09:55:07
A divat sosem megy ki a divatból

A divat sosem megy ki a divatból

 

 

Itt adják meg az alaphangot a szóba jöhető trendeknek. Ami most nincs, az nem is lesz, s aki itt nem mutatja meg magát és kollekcióját, az lemarad. Aztán meg kimarad. A divat viszont örök. Annak ellenére, hogy évente, mi több, évszakonként is változik. Mert eleven, mozgásban van és mozgásban tart, alkalmazkodik és diktál.

 

A divat maga is divat. Iparág, a gazdaság, egyesek szerint magának a világnak a mozgatórugója. S ha többségünknek a haut-couture inkább csak a kifutók világa marad, a New Yorkban, Milánóban, Londonban és Párizsban megtartott és tartandó divat-diktátumokból azért bőven „lejön”, mit és miként hordanak majd a hölgyek Pesten és vidékén.

 

Fantázia, művészet, egyszerre elvontság és praktikum. Formák, fazonok, színek és anyagok. Modellek és közönség. Diszkrét vagy absztrakt bemutatók, show-k. Mozgás, lendület. Zene és koreográfia. Röviden: maga a DIVAT.

 

És most bele az in medias res-be:

 

Általános vélemény szerint a trend marad valahol az 1970-es évek környékén, bár egy kissé visszafogottabb formában. Hosszú, 2/3-os, vagy térd alatti szoknyák, szélesebb szabásban. A nadrágok is alul bővülőek, amolyan „Szombat esti láz” fazonban. Testhez simuló kiskosztümök, vagy karcsún szabott női zakók lazán ejtős nadrággal. Összegezve, a visszafogott trapéz, a „sátor” fazon fogja uralni a divatot. Még a rövid nadrágok is hasonló formákat öltenek: szélesebb nyílású, se nem sort, se nem nadrág – valahol a középen és közepén.

 

Ami a színeket illeti: ha már tavasz, akkor a pasztell. Ezek a pasztellek viszont egy kicsit „mosottabbak”, halványabbak, fakóbbak lesznek. A testszín, a bézs, a szürke, a fehér és a fekete lesznek dominánsak. Ugyanakkor, divatba jönnek majd a lila árnyalatai, különösen az akác lilája. És újabb reneszánszukat élhetik a kézzel festett virágcsokor-motívumok csakúgy, mint a Hawaii-minták. Ez utóbbiak viszont nem lesznek hivalkodóak, besimulnak a pasztell világába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: CNN/Getty Images

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-09-15 10:20:58

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati m...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>