. Ma Jenő napja van.
A Bujtori életmű folytatódik
2013-05-02 19:17:32
A Bujtori életmű folytatódik

A Bujtori életmű folytatódik


Lapunknak nyilatkozik Bujtor Judit asszony (az a bizonyos sikeres nő), akivel 30 évig éltek házasságban, egészen a művész haláláig.

 

 
Itt éltetek és élsz Te magad is a II. kerületben. Milyen a kötődésetek a környezethez?

 

- „ A II.kerületbe költözés az én ötletem-kérésem volt. A IX.kerületben gyerekeskedett, nyarait Balatonszemesen töltötte. Nagyon megszerette ezt az otthonunkat, amit egy filmforgatás alatt egyedül, ill. barátaim segítségével rendeztem be, hogy ő már a készre jött. Tetszett neki, és boldogan töltötte itt a napjait.”

 

Rátermett és profi  üzletasszony voltál és vagy. Tisztelőkkel, barátokkal, pályatársakkal együtt Te gondozod, vagy ha úgy tetszik, viszed tovább Pista hagyatékát. Sajátos kettősség. Intim szféra és közkincs. Mit gondolsz erről?

 

- „A pótolhatatlan veszteséget így tudom kompenzálni, mert érzem az emberek szeretetét. Szinte hetente vetítik a Tv-ben filmjeit, amelyek több generációnak szereztek és szereznek örömet. A 10 éve létrehozott tihanyi színház most már bennem és velem él tovább: igyekszem az ő igényességével összeállítani a programokat.”

 

Ajánlanál olvasóinknak néhány programot a Tihanyi Szabadtéri Játékok eseményei közül?

 

-„ Csik zenekar, Budapest-bár, mint zenei csemegék, Abigél; Indul a bakterház és idén először csütörtöki meseelőadások a gyerekeknek: Csipkerózsika, Pinocchio stb.”

 

Közelgő szülinapján (most vasárnap) szobrot állítanak Pistának Balatonfüreden, szívszerelme, a tó partján. Mit jelent ez Neked? Te kinek dedikálod a szobrot?

 

- „Hálás vagyok Füred polgármesterének, akinek az ötlete volt a szobor, valamennyi szponzoráló barátunknak és nem utolsó sorban Farkas Ádám szobrászművésznek, aki úgy adta vissza Pista dinamizmusát, amilyen az életben is volt. Most már ő, a balatoni legenda, örökké összeforrt imádott Balatonjával. A szobrot is a Tónak és szerelmeseinek dedikálnám.”

 

A Hírhatár-online lapcsoport valamennyi olvasója nevében megköszönöm Judit asszony az interjút!

 

 

 

/ rigi /

 

 

Utoljára frissítve: 2013-05-02 19:18:14

További híreink
Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
Az ügyészség a börtönbüntetés mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozta Schadl Györggyel szemben, aki ezt az összeget már csaknem meg is kereste ...
2024-07-07 09:47:29, Hírek, Aktuális1 Bővebben
„Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke hétfőn este Rónai Egon – általa – provokatívnak vélt interjúkezdetére radikálisan reagált és kb. két perc elteltével élő adásban kisét...
2024-06-11 18:06:00, Hírek, Aktuális1 Bővebben
A Magyar Péter jelenségről
Magyar Péter berobbanása a hazai közéletbe alaposan felkavarta a politikai értelemben vett állóvizet. Sokan és sokféleképpen értelmezték eddig ezt a hazai viszonylatban s...
2024-06-04 15:41:53, Hírek, Aktuális1 Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Szerencsejáték Zrt. több mint 15 milliárd forintos állami támogatásából közel 9,2 milliárd NER-közeli személ...
Bővebben >>