. Ma Melinda napja van.
A Bujtori életmű folytatódik
2013-05-02 19:17:32
A Bujtori életmű folytatódik

A Bujtori életmű folytatódik


Lapunknak nyilatkozik Bujtor Judit asszony (az a bizonyos sikeres nő), akivel 30 évig éltek házasságban, egészen a művész haláláig.

 

 
Itt éltetek és élsz Te magad is a II. kerületben. Milyen a kötődésetek a környezethez?

 

- „ A II.kerületbe költözés az én ötletem-kérésem volt. A IX.kerületben gyerekeskedett, nyarait Balatonszemesen töltötte. Nagyon megszerette ezt az otthonunkat, amit egy filmforgatás alatt egyedül, ill. barátaim segítségével rendeztem be, hogy ő már a készre jött. Tetszett neki, és boldogan töltötte itt a napjait.”

 

Rátermett és profi  üzletasszony voltál és vagy. Tisztelőkkel, barátokkal, pályatársakkal együtt Te gondozod, vagy ha úgy tetszik, viszed tovább Pista hagyatékát. Sajátos kettősség. Intim szféra és közkincs. Mit gondolsz erről?

 

- „A pótolhatatlan veszteséget így tudom kompenzálni, mert érzem az emberek szeretetét. Szinte hetente vetítik a Tv-ben filmjeit, amelyek több generációnak szereztek és szereznek örömet. A 10 éve létrehozott tihanyi színház most már bennem és velem él tovább: igyekszem az ő igényességével összeállítani a programokat.”

 

Ajánlanál olvasóinknak néhány programot a Tihanyi Szabadtéri Játékok eseményei közül?

 

-„ Csik zenekar, Budapest-bár, mint zenei csemegék, Abigél; Indul a bakterház és idén először csütörtöki meseelőadások a gyerekeknek: Csipkerózsika, Pinocchio stb.”

 

Közelgő szülinapján (most vasárnap) szobrot állítanak Pistának Balatonfüreden, szívszerelme, a tó partján. Mit jelent ez Neked? Te kinek dedikálod a szobrot?

 

- „Hálás vagyok Füred polgármesterének, akinek az ötlete volt a szobor, valamennyi szponzoráló barátunknak és nem utolsó sorban Farkas Ádám szobrászművésznek, aki úgy adta vissza Pista dinamizmusát, amilyen az életben is volt. Most már ő, a balatoni legenda, örökké összeforrt imádott Balatonjával. A szobrot is a Tónak és szerelmeseinek dedikálnám.”

 

A Hírhatár-online lapcsoport valamennyi olvasója nevében megköszönöm Judit asszony az interjút!

 

 

 

/ rigi /

 

 

Utoljára frissítve: 2013-05-02 19:18:14

További híreink
Csaknem megduplázódott a napi új fertőzöttek száma - meghalt Balázs Fecó zenész is
Csütörtökre 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 192 047 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Elh...
2020-11-27 20:27:43, Hírek, Aktuális1 Bővebben
Hetvenen túl ismét összeveszett Szörényi, a Bródy
Szörényi Levente teljes mellszélességgel kiállt a kormány hivatalos irányvonala mellett, elítélte az SZFE hallgatóit „felbujtó” tanárokat és a mellettük kiálló Bródy Jáno...
2020-11-20 21:25:36, Hírek, Aktuális1 Bővebben
A „nyóckerből” a budai várba - a konzervatív kormánysajtós liberális lazasággal szerzett lakást
Rákay Philip és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás bérlakáshoz a Bécsi kapu téren egy műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió fo...
2020-10-04 13:51:37, Hírek, Aktuális1 Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kicsinyes és undorító dolog azt hazudni, hogy az egyetemünkön nem zajlik oktatás. Főleg olyan emberek szájából...
Bővebben >>